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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
05/11/1999 |
Data da última atualização: |
23/06/2010 |
Autoria: |
SANTOS, M. A. S. dos; REBELLO, F. K.; COSTA, R. M. Q. da; COSTA, D. H. M.; LOPES, M. L. B. |
Título: |
A cadeia produtiva da pecuária de corte no Estado de Rondônia. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: BASA, 1999. |
Páginas: |
40 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(BASA. Estudos setoriais, 12). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O estudo ora apresentado propoe-se a analisar a pecuaria de corte no estado de Rondonia, sob a otica de cadeias produtivas. Sua importancia maior reside no fato de procurar disponibilizar as informacoes necessarias para orientar a acao crediticia no setor. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cut/ -ting catle; Cutting cattle; Evolucao; Management; Pasture; Pecuaria de corte; Production data; Rondonia. |
Thesagro: |
Cadeia Produtiva; Ecologia Animal; Gado de Corte; Manejo; Mercado; Pastagem; Sistema de Produção. |
Thesaurus Nal: |
animal ecology; beef cattle; farming systems; markets. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01330nam a2200421 a 4500 001 1376000 005 2010-06-23 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSANTOS, M. A. S. dos 245 $aA cadeia produtiva da pecuária de corte no Estado de Rondônia. 260 $aBelém, PA: BASA$c1999 300 $a40 p.$cil. 490 $a(BASA. Estudos setoriais, 12). 520 $aO estudo ora apresentado propoe-se a analisar a pecuaria de corte no estado de Rondonia, sob a otica de cadeias produtivas. Sua importancia maior reside no fato de procurar disponibilizar as informacoes necessarias para orientar a acao crediticia no setor. 650 $aanimal ecology 650 $abeef cattle 650 $afarming systems 650 $amarkets 650 $aCadeia Produtiva 650 $aEcologia Animal 650 $aGado de Corte 650 $aManejo 650 $aMercado 650 $aPastagem 650 $aSistema de Produção 653 $aBrasil 653 $aCut/ -ting catle 653 $aCutting cattle 653 $aEvolucao 653 $aManagement 653 $aPasture 653 $aPecuaria de corte 653 $aProduction data 653 $aRondonia 700 1 $aREBELLO, F. K. 700 1 $aCOSTA, R. M. Q. da 700 1 $aCOSTA, D. H. M. 700 1 $aLOPES, M. L. B.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
01/03/2023 |
Data da última atualização: |
19/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DUTRA, M. da C. P.; SILVA, A. B. M. da; FERREIRA, E. de S.; CARVALHO, A. J. de B. A.; LIMA, M. dos S.; BIASOTO, A. C. T. |
Afiliação: |
MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, UFBA; ANA BEATRIZ MARTINS DA SILVA, IFSertão-PE; EDERLAN DE SOUZA FERREIRA, UFBA; ANA JULIA DE BRITO ARAUJO CARVALHO, IFSertão-PE; MARCOS DOS SANTOS LIMA, IFSertão-PE; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA / CNPMA. |
Título: |
Bioaccessibility of phenolic compounds from Brazilian grape juices using a digestion model with intestinal barrier passage. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Food Bioscience, v. 52, 102501, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Grape juices are rich in bioactive compounds; however, for these compounds to exert their functionality, they must be bioaccessible. Thus, the present study evaluated a simulated digestion process on the main bioactive compounds of monovarietal grape juices of five Brazilian hybrid cultivars (V. vinifera x V. labrusca). Characterization of the chemical profiles in liquid chromatography (HPLC-DAD-RID), behaviour of phenolics in the stages of digestion and bioaccessibility through the INFOGEST protocol plus intestinal barrier passage were carried out. Of the 24 polyphenols identified in the grape juice samples, 11 were bioaccessible, with emphasis on the class of flavanols. Procyanidin B2 (101?426%), (+)-catechin (169?370%) and gallic acid (61?230%) stood out in all juices, showing that these compounds are key to the functionality of these drinks. Particularities were observed to differ between juices, demonstrating that factors such as the cultivar should be explored more extensively in studies on functional foods. The study also suggests that quality components such as sugars and organic acids influence the bioaccessibility of beverages. |
Palavras-Chave: |
Bebidas funcionais; Bioatividade; Cultivares de uva; Fitoquímicos; Simulação de digestão; Suco de uva. |
Thesagro: |
Composto Fenólico; Uva. |
Thesaurus NAL: |
Digestive juices; Grapes; Juices. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152012/1/Bioaccessibility-of-phenolic-compounds-from-Brazilian-grape-juices-using-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02075naa a2200313 a 4500 001 2152012 005 2023-04-19 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDUTRA, M. da C. P. 245 $aBioaccessibility of phenolic compounds from Brazilian grape juices using a digestion model with intestinal barrier passage.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aGrape juices are rich in bioactive compounds; however, for these compounds to exert their functionality, they must be bioaccessible. Thus, the present study evaluated a simulated digestion process on the main bioactive compounds of monovarietal grape juices of five Brazilian hybrid cultivars (V. vinifera x V. labrusca). Characterization of the chemical profiles in liquid chromatography (HPLC-DAD-RID), behaviour of phenolics in the stages of digestion and bioaccessibility through the INFOGEST protocol plus intestinal barrier passage were carried out. Of the 24 polyphenols identified in the grape juice samples, 11 were bioaccessible, with emphasis on the class of flavanols. Procyanidin B2 (101?426%), (+)-catechin (169?370%) and gallic acid (61?230%) stood out in all juices, showing that these compounds are key to the functionality of these drinks. Particularities were observed to differ between juices, demonstrating that factors such as the cultivar should be explored more extensively in studies on functional foods. The study also suggests that quality components such as sugars and organic acids influence the bioaccessibility of beverages. 650 $aDigestive juices 650 $aGrapes 650 $aJuices 650 $aComposto Fenólico 650 $aUva 653 $aBebidas funcionais 653 $aBioatividade 653 $aCultivares de uva 653 $aFitoquímicos 653 $aSimulação de digestão 653 $aSuco de uva 700 1 $aSILVA, A. B. M. da 700 1 $aFERREIRA, E. de S. 700 1 $aCARVALHO, A. J. de B. A. 700 1 $aLIMA, M. dos S. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 773 $tFood Bioscience$gv. 52, 102501, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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